Влада Китаю оштрафувала понад 330 компаній за порушення на ринку цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю оштрафувала понад 330 компаній за порушення на ринку цінних паперів

Фондовий ринок
131
Комітет з контролю над цінними паперами КНР в 2017 році оштрафував 339 публічних компаній за такі порушення, як інсайдерська торгівля та маніпулювання ринком, щоб захистити інтереси інвесторів, пише газета Securities Times.
Багато компаній були викриті в невиконанні вимог з надання інформації у встановлений термін, зазначає агентство “Сіньхуа”.
Так, компанія PKU Healthcare, акції якої котируються на Шеньчженьській фондовій біржі, в минулому році була оштрафована за те, що вчасно не повідомила про зміну акціонера.
Загальна сума штрафів, виписаних у 2017 році спеціально уповноваженим органом виконавчої над цінними паперами КНР, склала 7,48 млрд юанів ($1,18 млрд), збільшившись майже на 75% в порівнянні з попереднім роком.
У 2018 року Пекін продовжив посилювати контроль над ринком цінних паперів. З початку року до середини березня контрольні органи винесли 34 рішення про адміністративні покарання.
Шанхайська і Шеньчженська фондові біржі нещодавно опублікували правила, згідно з якими компанії, які серйозно порушують закон, будуть позбавлені доступу до ринку акцій.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас