Стокгольмський арбітраж проведе слухання за позовом міноритаріїв "Укрнафти" до України в жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стокгольмський арбітраж проведе слухання за позовом міноритаріїв "Укрнафти" до України в жовтні

Фондовий ринок
153
Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма проведе усні слухання за позовом міноритарних акціонерів ПАТ “Укрнафта” до України на суму $5,4 млрд у жовтні поточного року, повідомляється в пояснювальній записці до проекту розпорядження Кабінету міністрів про притягнення юридичних компаній в рамках міжнародних позовів.
“Усні слухання у справі призначено на 8-12 жовтня і 22-26 жовтня 2018 року”, – зазначено в документі, текст якого має агентство “Інтерфакс-Україна”.
До захисту інтересів України в рамках справи планується залучити британську юрфірму Latham&Watkins, або Hogan Lovells International.

Довідка Finance.ua

  • Міноритарні акціонери ПАТ “Укрнафта” (кіпрські Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Management) в червні 2015 року подали позов до Стокгольмського арбітражу проти держави Україна.
  • Вони, зокрема, звинувачують Україну в завданні збитків через відбір газу, що видобувається “Укрнафтою”, без оплати або з оплатою за заниженою ціною; невиконання “Нафтогазом України” та “Укртрансгазом” рішень українських судів; швидкому збільшенні ставок плати за надрокористування; зменшенні кворуму при проведенні зборів акціонерних товариств.
  • НАК “Нафтогаз України” належить 50%+1 акція “Укрнафти”, групі компаній, пов’язаних з колишніми акціонерами Приватбанку – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас