"Послуга на 100% смертельна": американський стартап пропонує цифрове безсмертя в обмін на життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Послуга на 100% смертельна": американський стартап пропонує цифрове безсмертя в обмін на життя

Технології&Авто
1884
Американський стартап Nectome, заснований дослідниками з Массачусетського технологічного інституту (MIT), пропонує послугу заморозки людського мозку разом зі всією збереженою там інформацією, щоб потім, при відкритті способу оцифрування “зліпки” нейронів мозку, відтворити людський розум. Про це детально розповідається в журналі MIT Technology Review.
Провідні нейробіологи MIT впевнені, що спосіб сканування замороженого мозку і створення його комп’ютерної симуляції буде відкритий протягом найближчих 100 років, після чого клієнти Nectome зможуть стати “безсмертними”. Ціна питання – $10 тис. і згода на проведення евтаназії.
“Послуга на 100% смертельна”, – попереджають учені. Для заморозки людського мозку дослідники винайшли спеціальну хімічну речовину, яку успішно випробували спочатку на кролику і свині, а потім, в лютому цього року, і на мозку вже померлої жінки.
Проте вчені переконані, що найкраще проводити заморозку мозку ще живої людини, тому що вже через дві години після смерті конектоми мозку зазнають незворотних змін.
За даними наукового журналу, щонайменше 25 людей зголосилися піти на евтаназію і заморожування мозку заради можливості отримати “вічне життя” в майбутньому. Одним з них став творець Y Combinator, головного інвестора Nectome, Сем Альтман.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас