Влада Євросоюзу готується запровадити "цифровий податок" на виручку - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Євросоюзу готується запровадити "цифровий податок" на виручку - FT

Світ
467
Влада Євросоюзу готується ввести так званий “цифровий податок” на виручку, отримувану великими технологічними компаніями на європейському ринку, пише газета Financial Times.
Згідно з пропозиціями Єврокомісії, податок може бути введений на рекламні доходи, що генеруються цифровими гігантами, як Google, виручку, отримувану сервісами Apple і Spotify від підписників, а також доходи від продажу компаніями цифрових даних третім сторонам.
Єврокомісія, як очікується, представить офіційні пропозиції про введення податку наступного тижня.
За даними джерела FT, ставка податку з великою ймовірністю складе 3%, проте обговорення її розміру всередині Єврокомісії ще триває.
Проект пропозицій регулятора, який опинився у розпорядженні газети, містить оцінки доходів бюджету ЄС при введенні “цифрового податку” у розмірі від 1% до 5%.
Так, при максимальній ставці податку 5% щорічний дохід бюджету становитиме 7,8 млрд євро. При ставці 3% цей показник складе 4,8 млрд євро на рік, свідчать оцінки ЄК.
Податок, як очікується, буде діяти для компаній з щорічним глобальним оборотом у розмірі 750 млн євро і сукупною оподатковуваною виручкою в ЄС більше ніж 50 млн євро.
Плани введення податку на виручку компаній йдуть врозріз з прийнятими в міжнародній спільноті нормами, коли податки стягуються з показників прибутку, а не виручки, пише FT. Пропозиція про введення такого податку вже отримала підтримку Франції і Великобританії, і цей рідкісний консенсус говорить про прагнення політиків до зміни підходу до оподаткування.
Пропозиції Єврокомісії, як очікується, викличуть невдоволення у великих американських технологічних фірм, які давно скаржаться на несправедливе ставлення в ЄС. Крім того, пропозиціями, ймовірно, будуть незадоволені Ірландія і Люксембург, що дотримуються політики низьких ставок податків для бізнесу.
Для законодавчого затвердження пропозицій Єврокомісії потрібна одностайна підтримка всіх 28 країн ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас