Депутати пропонують посилити санкції проти російських компаній і банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують посилити санкції проти російських компаній і банків

Фондовий ринок
500
Народні депутати пропонують заборонити компаніям, в капіталі яких беруть участь представники країни-агресора, вести свою діяльність в Україні. Відповідний законопроект №8117 зареєстрований у Верховній Раді 14 березня 2018 року.
Документ передбачає розширення переліку видів санкцій і встановлює порядок їх застосування. Зокрема, автори проекту мають намір заборонити будь-яку господарську діяльність в Україні, якщо в капіталі таких підприємств є хоча б 1 копійка, що належить країні-агресору, російським містам, компаніям і навіть приватним особам з громадянством РФ.
Не стануть винятком і компанії, які зареєстровані в третіх країнах, якщо 100% їхніх акцій належать РФ або її підданим.
Варто зазначити, що в даний момент закон «Про санкції» не містить такого виду загороджувальних заходів, як заборона вести госпдіяльність в Україні. Автори документа переконані, що його впровадження дозволить країні «очолити світовий санкційний рух проти РФ».
Законопреокт також встановлює порядок застосування нового виду заборонних заходів. Відати цим питанням буде Рада нацбезпеки і оборони. А вводити санкції будуть указом Президента.
Якщо депутати підтримають ініціативи своїх колег, закон набере чинності на наступний день після офіційної публікації.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас