Виробника захищених смартфонів заарештували за роботу на наркомафію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробника захищених смартфонів заарештували за роботу на наркомафію

Кримінал
1061
Федеральне бюро розслідувань США заарештувало Вінсента Рамоса, генерального директора канадської фірми Phantom Secure.
Вона спеціалізується на випуску захищених від злому спеціальних версій смартфонів Blackberry і Samsung. Рамосу було висунуто звинувачення у співпраці з наркокартелями і злочинними угрупованнями.
За даними ФБР, керівництво Phantom Secure знало, що її телефони часто купувалися злочинцями. Більше того, компанія нібито навіть розробляла спеціальні функції на основі побажань своїх клієнтів.
У відомстві заявили, що Сіналоа — найбільший наркокартель Мексики — був одним з ключових замовників Phantom Secure. Вінсент Рамос звинувачується в рекеті, поширенні наркотиків, пособництві і підбурюванні.
Компанія Phantom Secure займалася модифікацією смартфонів, таких як BlackBerry Bold 9720 і Samsung Galaxy S7 Edge з накладною QWERTY-клавіатурою. Дані пристрої були позбавлені GPS-модуля, камер і мікрофонів.
Програмне забезпечення також сильно видозмінювалося для блокування доступу до інтернету і традиційних служб обміну повідомленнями.
Єдиною комунікаційною платформою на пристроях Phantom Secure є високозахищена система PGP, що використовує міжнародні сервери.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас