Частка контрафакту на українському ринку пестицидів становить 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка контрафакту на українському ринку пестицидів становить 25%

Аграрний ринок
206
Частка контрафактної продукції на світовому ринку пестицидів становить близько 15%, а в Україні – до 25%, повідомляє ФАО (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН).
Такий кримінальний бізнес, за даними ФАО, входить до десятки лідерів за рівнем прибутковості і вимагає негайного реагування і прийняття ефективних методів протидії.
“Боротьба з контрафактними пестицидами без впливу на попит з боку споживача є безглуздою. Тому одним з необхідних заходів з протидії є просвітницька робота серед агровиробників”, – зазначив координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков.
Крім того, експерт відзначив критичність ситуації з виробництвом контрафакту на локальному ринку. За даними правоохоронних органів, найчастіше зустрічаються випадки виробництва фальшивого продукту з легально ввезених активних інгредієнтів, підробка контейнерів всередині країни, повторне використання порожніх контейнерів, повернення вилучених заборонених пестицидів на ринок і перепакування застарілих пестицидів.
На думку ОБСЄ, методологія протидії контрафактним і контрабандним пестицидам включає запобігання, підготовку і реагування на вже скоєні злочини.
ФАО, в свою чергу, пояснює протидію як комплекс заходів щодо визначення маршрутів ввезення контрафакту в країну, виявлення незаконних виробничих потужностей всередині країни (лабораторій), відстеження ланцюгів збуту, вилучення незаконних пестицидів з обороту і утилізації вилучених запасів.
Як зазначають в організації, відповідно до Міжнародного кодексу поведінки в питаннях управління пестицидами (ФАО) саме уряди країн повинні забезпечити екологічно безпечний спосіб обробки та утилізації небезпечних пестицидних відходів, який відповідає національним і регіональним нормам, відповідним міжнародним стандартам і багатонаціональним екологічним угодам, зокрема – Базельській конвенції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас