Мін'юст пропонує суттєво збільшити мінімальний розмір аліментів на дитину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст пропонує суттєво збільшити мінімальний розмір аліментів на дитину

Особисті фінанси
987
Міністерство юстиції ініціює збільшення мінімального обсягу коштів на утримання дитини після розлучення батьків.
Про це сьогодні під час виступу в Кабінеті міністрів повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає прес-служба Міністерства.
“Вже розроблено законопроект, який пропонує збільшити мінімальний розмір аліментів на дитину. Крім того, ми можемо запозичити норми французького законодавства, за яким діти після розлучення батьків повинні отримати такий самий рівень утримання, який у них був під час проживання в повній сім’ї”, – підкреслив голова Мін’юсту.
Петренко також зазначив, що буде виступати з ініціативою ввести норму, за якою діти будуть мати право на частку спільного майна колишнього подружжя на рівні з батьками.
Крім цього, буде створена система стимулювання як батьків, так і органів влади на місцях, які дбають про всебічний і повноцінний розвиток дитини.
“Окремо ми плануємо прописати норми мотивації для тих батьків, які відповідально ставляться до виховання своїх дітей. Це будуть відповідні податкові соціальні пільги”, – зазначив міністр.
Уряд доручив передбачити в місцевих бюджетах кошти на оплату суспільно-корисних робіт та посилити роботу поліції з розшуку боржників і їхнього майна та забезпечити дотримання правопорядку в разі залучення поліції до проведення виконавчих дій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас