Гройсман спрогнозував дату запуску фонду розвитку інновацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман спрогнозував дату запуску фонду розвитку інновацій

Казна та Політика
147
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прогнозує старт роботи фонду розвитку інновацій в Україні вже в липні поточного року, про це він написав у Twitter.
“Рада з розвитку інновацій: в цьому році ми виділили 50 млн грн на фонд розвитку інновацій, який запрацює вже в липні. Ці гроші зможуть профінансувати до 80 українських стартапів. Кожен з них отримає від $25 тис. до $75 тис.”, – повідомив В. Гройсман.
У свою чергу, заступник міністра фінансів України Оксана Маркарова заявила, що ідея створення фонду підтримки стартапів була позитивно сприйнята бізнесом.
“Прозорий, максимально віддалений від чиновників фонд відповідно до кращих моделей, які спрацювали в Ізраїлі, Франції та інших країнах, в який ми залучимо додаткові співінвестиції від наших міжнародних партнерів і, можливо, бізнесу, може стати справжнім центром стартаперської системи у великій інноваційній галактиці України”, – написала вона в Twitter.
За словами О. Маркарової, з наступного вівторка рада з розвитку інновацій в Україні, створена у минулому році, почне активну роботу із запуску фонду та формування його майбутніх органів як в рамках спеціально створеної робочої групи, так і спільно з експертами і громадськістю.
Як повідомлялося, в липні 2017 року В. Гройсман підтримав ідею створення “фонду фондів” для підтримки українських стартапів на умовах державно-приватного партнерства.
Влітку 2016 року представники інвестиційного та IT-ринків звернулися до президента України Петра Порошенка за підтримкою державою ідеї створення “фонду фондів” для інвестування в існуючі та новостворені венчурні фонди та IT-стартапи.
Раніше, в травні 2016 року, з пропозицією створити в Україні протягом найближчих двох років до 10 фондів сумою від $30 млн для інвестування у венчурні проекти, в яких партнерами держави виступили б іноземні компанії, виступив на конференції в Києві засновник і голова GIZA Ventures Зеєв Холцман (Zeev Holzman). За його словами, згодом інвестори могли б викупити з відсотками частку держави, яка становила б у таких фондах до 50%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас