Меркель вчетверте поспіль обрано канцлером ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель вчетверте поспіль обрано канцлером ФРН

Казна та Політика
385
Депутати Бундестагу обрали в середу лідера партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангелу Меркель канцлером Німеччини, передають у середу німецькі ЗМІ.
Таким чином, А.Меркель займе пост канцлера ФРН четвертий термін поспіль.
Її кандидатуру під час голосування в Бундестазі підтримали 364 депутати, “проти” проголосували 315 парламентаріїв. Ще дев’ять депутатів утрималися.
Як очікується, пізніше в цей день має відбутися церемонія, на якій президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр офіційно оголосить про призначення А.Меркель канцлером. Церемонія відбудеться в палаці Бельвю, після чого новообраний канцлер повернеться в Бундестаг і буде приведена до присяги.
Крім того, пізніше в середу відбудеться перше засідання нового німецького кабінету міністрів.
Призначенням А.Меркель на пост глави уряду передували тривалі переговори про формування правлячої коаліції. Вперше після закінчення Другої світової війни в ФРН не вдавалося сформувати коаліцію так довго. Вибори в Бундестаг проводилися 24 вересня 2017 року, однак новий склад уряду ФРН не вдавалося узгодити протягом п’яти місяців через провал консультацій щодо створенню коаліції між правоцентристським блоком, правими лібералами і “зеленими”.
Згодом соціал-демократам і консерваторам вдалося подолати основні розбіжності з ключових питань і досягти угоди про формування “великої коаліції”. Домовленості стосуються оподаткування і медичного страхування, а також числа іммігрантів, що прибувають до Німеччини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас