Агросектор України вимагає щорічно 200 млн доларів інвестицій в інновації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агросектор України вимагає щорічно 200 млн доларів інвестицій в інновації

Аграрний ринок
262
Вкладення українських компаній у впровадження інноваційних технологій, зокрема, R&D (research&development), повинні складати близько 5 млрд гривень, до 200 млн доларів на рік.
Таку оцінку висловив генеральний директор асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ) Тарас Висоцький.
“За експертними оцінками, компаніям необхідно вкладати 5-10% доходу в інноваційні технології. Якщо слідувати цій логіці, то в масштабах аграрного сектору України необхідно вкладати до 5 млрд гривень, до 200 млн доларів на рік саме в R&D (research&development), не враховуючи купівлю техніки”, – сказав він.
За словами Висоцького, в даний час рівень проникнення інновацій в український агросектор оцінюється в 10-12% у порівнянні зі світовим ринком. Левову частку з тих, хто активно використовують і впроваджують нові технології, займають агрохолдинги.
При цьому, на думку гендиректора УКАБ, 10% достатньо, щоб “поїзд зрушив”, а для національного поширення необхідно три-п’ять років.
“Процес вже незворотній, він буде рухатися. Для того, щоб 10% перетворилися на критичну масу, умовно 60%, знадобиться від трьох до п’яти років. 100% такого не буде, оскільки поки застосують 70%, лідери вже просунуться далі. По суті, ми маємо 8-річні цикли: два-три роки – фіксуються лідери, три-п’ять років – на впровадження технологій в національному масштабі”, – прогнозує Висоцький.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас