ДТЕК закликає НКРЕКП провести другу ітерацію обговорення підзаконної бази до закону "Про ринок електроенергії" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК закликає НКРЕКП провести другу ітерацію обговорення підзаконної бази до закону "Про ринок електроенергії"

Енергетика
181
Енергохолдинг ДТЕК закликає Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), провести другу ітерацію обговорення проектів підзаконних актів до закону “Про ринок електроенергії”.
“Я пропоную, щоб ці документи ще раз були оприлюднені для обговорення”, – сказав директор ДТЕК з регуляторних і правових питань Олексій Захарчук на тематичному круглому столі” в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) у вівторок.
Він додав, що поточні проекти підзаконних актів наділяють НЕК “Укренерго” надлишковою ринковою владою.
“Щоб споживач зміг поміняти постачальника за цими правилами, він повинен йти “на уклін” до “Укренерго”, – сказав О. Захарчук.
У свою чергу заступник директор департаменту НКРЕКП Антон Гудаченко заявив, що НКРЕКП не буде повторно оприлюднювати проекти регуляторних актів для обговорення, але готова приймати пропозиції щодо їх удосконалення після затвердження.
НКРЕКП планує затвердити пакет підзаконних актів до закону про ринок електроенергії на засіданні в середу. Цей пакет включає правила ринку електроенергії, правила внутрішньодобового ринку, балансуючого ринку, ринку “на добу вперед”, кодекс комерційного обліку, кодекс систем розподілу і передачі електроенергії, інші документи загальним обсягом до тисячі сторінок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас