Литва має намір інвестувати в синхронізацію ЛЕП з Європою 326 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литва має намір інвестувати в синхронізацію ЛЕП з Європою 326 млн євро

Енергетика
135
Литовський системний оператор з передачі електроенергії Litgrid має намір інвестувати в проект синхронізації ліній електропередачі з мережами континентальної Європи 326 млн євро, а сукупні інвестиції в розвиток мереж протягом десяти років складуть 642,5 млн євро.
Ці суми передбачаються в плані розвитку електромереж на 2017-2026 рр., який у четвер повинна схвалити литовська Комісія з контролю над енергетикою і цінами.
Порівняно із затвердженим у минулому році планом на 2016-2025 роки, інвестиції в проект синхронізації знижені на 4,5%, загальні вкладення – на 4%.
Міністри енергетики Латвії, Литви, Естонії, Польщі та представники Єврокомісії в грудні 2017 року домовилися, що остаточна політична угода про синхронізацію ЛЕП з Європою за участю керівників ЄС буде підписана в червні цього року.
Балтійські країни хочуть відключити свої ЛЕП від пострадянського енергетичного кільця БРЕЛЛ (об’єднує Росію, Білорусію, Литву, Латвію й Естонію), сподіваючись таким чином знизити залежність від інфраструктури РФ. Литва планує синхронізувати мережі з європейською ENTSO-E до 2025 року.
Litgrid входить в структуру Міненерго, контролює роботу національної енергосистеми, управляє электропотоками, реалізує проекти інтеграції енергосистеми Литви в європейську інфраструктуру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас