Депутати повторно ухвалили закон про мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати повторно ухвалили закон про мораторій на банкрутство «Чорноморнафтогазу»

Фондовий ринок
132
Верховна Рада України ухвалила з поправками президента закон про стабілізацію фінансового і виробничого положення державної компанії “Чорноморнафтогаз”, який, зокрема, передбачає продовження дії спецдозволів на видобуток газу і заборону на порушення справ про банкрутство “Чорноморнафтогазу” до 1 січня 2019 року.
За дане рішення проголосували 230 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів. Представляючи законопроект №5370 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо стабілізації діяльності державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» у зв’язку з тимчасовою окупацією території України», представник президента України Ірина Луценко повідомила, що деякі положення закону не відповідають принципу юридичної визначеності.
Тобто, з урахуванням особливостей встановлених і підзаконними актами. Але, згідно зы статтею 4 закону про дозвільну систему у сфері господарської діяльності, строк дії дозвільного документа або необмеженість строку його дії встановлюється виключно законами, які регулюють відповідні відносини. Зазначене положення закону, що надійшов на підпис, не узгоджується із зазначеним законом та не відповідає принципу юридичної визначеності. Президент України пропонує в абзаці 2 пунктів 1, 2, 3 розділу 1 слова «встановлені законодавством» замінити на слова «встановлені законом», – сказав вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас