За 2 роки Гереги купили агроактивів на 150 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 2 роки Гереги купили агроактивів на 150 мільйонів доларів

Аграрний ринок
1201
За останні 2 роки сім’я Олександра та Галини Герег інвестувала в аграрний бізнес 150 млн доларів.
Про це генеральний директор ТОВ “Епіцентр К” Петро Михайлишин сказав в інтерв’ю ЕП.
“150 млн доларів за останні 2 роки – це значні інвестиції. Земельний банк аграрного спрямування ми тільки за два роки теж наростили до 110 тис. га землі”, – сказав Михайлишин.
За його словами, в 2016 році було придбано 80% частки компанії “Вінницька аграрно-промислова група”, яка, крім землі, має чотири елеватори загальною потужністю 230 тис. т одноразового зберігання зерна.
“Це було перше велике придбання агроактивів, і вже після цього ми рухалися далі саме таким шляхом. Після придбання ми почали технічне оновлення, поліпшення технології вирощування сільгоспкультур і т.д.”, – заявив гендиректор.
“Потім відбулася купівля агроактивів компаній “Glencore” і “Оболонь Агро”. В даний час ми сформували три виробничі кластери: “Західний”, “Вінницький” і “Центральний” з земельним банком в Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Київській та Черкаській областях”, – додав Михайлишин.
Сім’я Герег почала будувати свою аграрну імперію ще в 2015 році. За останні три роки їм вдалося сконцентрувати понад 100 тис. га в п’яти регіонах України.
Першим значним активом була “Вінницька агропромислова група” Володимира Барцьося. Потім бізнесмени купили 10 агропідприємств у міжнародного трейдера Glencore, випередивши в цій угоді “Кернел” Андрія Веревського.
Після цього придбали “Оболонь-Агро” у “пивного короля” Олександра Слободяна. Зараз “Епіцентр” шукає нові напрямки для інвестицій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас