Нацбанк зацікавився українськими інкасаторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк зацікавився українськими інкасаторами

Казна та Політика
844
Нацбанк всерйоз зацікавився інкасаторським ринком. Департамент грошового обігу НБУ вимагає від банків з власними інкасаторськими службами станом на 1 квітня 2018 р. відзвітувати про всю діяльність на 1 березня. При цьому його керівник Віктор Зайвенко не повідомив ніяких деталей про цілі, пояснивши збір відомостей бажанням їх аналізувати.
Регулятор хоче знати, скільки людей в штаті інкасаторської служби, скільки автотранспорту і спеціальних кейсів з описом (їх марка і початок експлуатації). І весь їх фронт робіт: кількість обслужених торгових точок, банківських відділень, банкоматів, платіжних терміналів, виносних обмінників. При цьому чиновників цікавлять обсяги перевезених сум.
Також банкірам доведеться відзвітувати про оснащення інкасаторських підрозділів панцерним транспортом. НБУ цікавить, скільки у підопічних таких авто за ДСТУ 3975-2000, причому, скільки з них обладнані сейфами, а скільки – ні. І їм важливо, як багато машин було куплено банками в 2017 році і скільки фінустанови планують придбати в 2018-му.
Мабуть, департаменту грошового обігу не з руки спілкуватися зі своїми колегами з інших підрозділів в центробанку, тому вони попросили, щоб інкасатори їм відзвітували про кількість перевірок самого Національного банку, проведених на 1 березня 2018 р. І попутно уточнили, скільки разів інспекції проводилися внутрішнім аудитом.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас