Парламенти Литви, Латвії та Польщі виступили проти "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламенти Литви, Латвії та Польщі виступили проти "Північного потоку-2"

Енергетика
427
Спікери парламентів Литви, Латвії та Польщі в неділю, 11 березня, підписали спільну заяву, що застерігає колег з інших країн Євросоюзу від участі в будівництві газопроводу “Північний потік-2”.
“Цей проект представлений як комерційний, проте, без сумніву, він є політичним інструментом, який збільшить залежність Європейського Союзу від одного джерела енергії – від Росії”, – йдеться в документі, уривки з якого опубліковані на сайті литовського Сейму.
“Північний потік-2” варто розглядати в широкому контексті ворожих дій Росії в кіберпросторі та її військової активності”, – вважають парламентарії, вказавши, що справжньою причиною цього “політичного рішення” є припинення транзиту газу через територію України.
У лютому семеро депутатів німецького бундестагу і Європейського парламенту, що представляють Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС), “зелених” і Вільну демократичну партію (ВДП), виступили проти будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
На думку авторів звернення, політика ЄС в галузі енергетики і солідарність з партнерами говорять проти будівництва другої черги газопроводу з Росії через Балтійське море в Німеччину. Реалізація цього проекту, підкреслюється в документі, призведе “до розколу ЄС і втрати довіри”.

Довідка Finance.ua:

  • “Газпром” має намір почати будівництво другої гілки газопроводу в 2018 році і завершити його до кінця 2019 року.
  • Протяжність “Північного потоку-2” з пропускною спроможністю 55 млрд кубометрів газу на рік має скласти 1220 км.
  • Газопровід буде з’єднувати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас