Мінфін Японії зізнався в підробці документів щодо земельної угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Японії зізнався в підробці документів щодо земельної угоди

Світ
538
Міністерство фінансів Японії визнало факт фальсифікації документів, що стосуються продажу державної землі за зниженою ціною, пише японська газета Nikkei із посиланням на представника правлячої Ліберально-демократичної партії Японії.
Інформація про продаж землі компанії Moritomo Gakuen, що володіє мережею освітніх установ у Японії, привернула увагу політиків і громадськості ще в лютому 2017 року, в результаті чого японський парламент ініціював розслідування.
Скандал знову розгорівся минулої п’ятниці і вже призвів до відставки голови податкової служби Японії Нобухіси Сагави.
Опозиційні партії в японському парламенті також вимагають відставки міністра фінансів Японії Таро Асо.
Скандал може стати найсерйознішою загрозою для прем’єр-міністра країни Сіндзо Абе за понад п’ять років його перебування на чолі уряду, зазначають експерти.
Результати розслідування показали, що вже після лютого минулого року співробітники Мінфіну фальсифікували 14 документів, що стосуються продажу державної землі. Документи були підроблені таким чином, щоб задовольнити запити, що надійшли від парламенту. З документів були вилучені імена чотирьох законодавців, повідомляють джерела Nikkei.
В оригінальних документах про угоду також фігурувало ім’я дружини прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе – Акіе, проте пізніше воно було видалено. Спочатку передбачалося, що дружина С.Абе стане почесним директором початкової школи, яка буде побудована на проданій земельній ділянці, однак в подальшому про ці плани не згадувалося.
Зміни, внесені в документи, не стосуються параметрів самої угоди, укладеної в 2016 році, пише газета.
Т.Асо в понеділок заявив, що не має наміру йти у відставку. За його словами, підробкою документів займався департамент фінансових операцій Мінфіну, який раніше очолював Н.Сагава.
“Вся відповідальність за це лежить на Сагаві”, – заявив Т.Асо.
Т.Асо отримав дані про результати розслідування минулої неділі. Ще до того, як в п’ятницю Н.Сагава оголосив про відставку, стало відомо, що співробітник департаменту фінансових операцій японського Мінфіну, який відповідав за продаж землі, був знайдений мертвим і, очевидно, наклав на себе руки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас