В США дозволили тестувати робомобілі без водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США дозволили тестувати робомобілі без водія

Технології&Авто
155
Губернатор Арізони Даг Дьюсі підписав постанову, згідно з якою дозволяється проводити на території штату тестування самокерованих автомобілів без перебування за кермом співробітника тестуючої компанії.
Єдиною умовою є те, що транспортні засоби повинні відповідати існуючому законодавству про дорожній рух, повідомляє 3Dnews».
«У міру розвитку технологій наша політика і пріоритети повинні зазнавати змін, щоб залишатися конкурентоспроможними в умовах сьогоднішньої економіки, – зазначив Дьюсі. – Ця постанова охоплює нові технології, створюючи середовище, що підтримує інновації для автономних транспортних засобів та орієнтоване на громадську безпеку».
Арізона стала сприятливим грунтом для автономних випробувань технологій, де сьогодні на дорогах загального користування тестується понад 600 самохідних автомобілів. Waymo і Intel тестують свої автономні автомобілі в Чандлері, а машини Uber і GM можна побачити на дорогах в околицях Скотсдейла.
Waymo експлуатує повністю автономні мінівени на дорогах загального користування і планує відкрити доступ до цих транспортних засобів для учасників своєї програми Early Rider. Вона подала заявку з проханням про дозвіл на відкриття комерційного сервісу таксі.
Дьюсі підписав постанову через кілька днів після того, як Каліфорнія оголосила про видачу дозволу на випробування повністю автономних автомобілів, починаючи з квітня поточного року. До цього тут була необхідною умовою при тестуванні автономного автомобіля присутність водія за кермом для страховки.
Аризона і Каліфорнія вже тривалий час конкурують між собою за залучення компаній з розробки самокерованих автомобілів до роботи у себе. В Арізоні менше обмежувальних правил, більшість цих компаній базується в Каліфорнії. З іншого боку, Каліфорнія вимагає, щоб компанії надавали щорічні звіти про кількість випадків відключення в робомобілях програмного забезпечення, коли співробітнику, який знаходиться в автомобілі для страховки, доводилося брати управління на себе. В Арізоні ніяких звітів про тестування робомобілів не вимагають.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас