НБУ не зможе забрати "Буковель" у Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не зможе забрати "Буковель" у Коломойського

Казна та Політика
2569
НБУ програв екс-власникам Приватбанку в суді і не зможе забрати у них курорт “Буковель”.
Про це повідомляє FinBalance.
Наголошується, що 21 лютого Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ “Скорзонера” ​​до НБУ і розірвав кілька іпотечних договорів, укладених між позивачем та відповідачем як забезпечення боргових зобов’язань Приватбанку перед Нацбанком за кредитами рефінансування.
Ці договори були укладені між “Скорзонерою” і НБУ в жовтні 2014 року як забезпечення боргових зобов’язань “Приватбанку” перед Нацбанком за кредитами рефінансування.
Згідно з даними держреєстру прав на нерухоме майно, предметами іпотеки є майно за адресою Івано-Франківська обл., м. Яремче, с. Поляниця (де розташований гірськолижний курорт “Буковель”). Мова йде про земельні ділянки рекреаційного призначення, для будівництва готельного комплексу, будівлі підвісної пасажирської канатної дороги, паркінги тощо.
За даними держреєстру юросіб, кінцеві бенефіціари ТОВ “Скорзонера” – Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.
Суд дійшов висновку, що НБУ міг списати заборгованість з рефінансування з рахунків вже державного “Приватбанку”, але не зробив цього.
Суд також зазначив, що після націоналізації Приватбанку НБУ втратив фактичний інтерес у погашенні боргу Приватбанку самим Приватбанком.
Гірськолижний комплекс “Буковель” був прийнятий на баланс Приватбанку під час націоналізації.
Нагадаємо, раніше заступниця голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що Приватбанк має виставити на продаж непрофільні для себе активи: гірськолижний курорт “Буковель”, будівлю телеканалу “1+1” в Києві і літаки авіакомпанії МАУ.
Як повідомлялося, 10 серпня директор НАБУ Ситник заявив, що НАБУ проводить економічні дослідження у справі про розкрадання коштів Приватбанку.
За словами екс-голови Приватбанку Олександра Шлапака, ГПУ відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників банку за статтями 218 і 220 Кримінального кодексу, а саме – доведення банку до неплатоспроможності.
Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ, НАБУ і САП розслідують кілька справ, пов’язаних з ПриватБанком.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас