Пропозиції "Нафтогазу" щодо зміни контракту на закупівлю газу не відповідали рішенню Стокгольмського арбітражу – "Газпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пропозиції "Нафтогазу" щодо зміни контракту на закупівлю газу не відповідали рішенню Стокгольмського арбітражу – "Газпром"

Енергетика
991
“Нафтогаз України” сам пропонував привести контракт на закупівлю газу у відповідність до рішення Стокгольмського арбітражу, але його пропозиції не відповідали цим рішенням, а також містили низку додаткових умов, які “Газпром” погоджувати не готовий, заявив заступник голови правління “Газпрому” Олександр Медведєв.
“Саме тому “Газпром” і повернув гроші (передоплату за постачання газу в березні – ред.), так що не треба, як кажуть, перекладати з хворої голови на здорову”, – сказав він.
А. Медведєв підкреслив, що “у зв’язку з цими претензіями “Нафтогазу України” про відмову “Газпрому” постачати газ з 1 березня, незважаючи на отриману передоплату, а також про вимоги до нас відшкодувати пов’язані з цим збитки “Нафтогазу”, хотів би звернути увагу на непослідовність української сторони”.
“Змушений процитувати лист голови правління “Нафтогазу України” А. Коболєва від 29 грудня 2017 р. з цього питання: “для правильного розуміння і виконання винесеного фінального рішення у справі V2014/78/80 потрібно його детальне обговорення сторонами контракту з метою досягнення однозначності тлумачення ухваленим трибуналом умов, а також дій сторін, спрямованих на його виконання. Очевидно, що результатом такого обговорення має стати коригування окремих статей контракту і підписання відповідної додаткової угоди, що дозволяє сторонам контракту виконати у повному обсязі свої оновлені з урахуванням рішення трибуналу зобов’язання. Щодо нових попередніх рахунків за контрактом – компанія бачить можливою їх оплату та початок відбору газу після того, як умови контракту будуть повністю адаптовані, з урахуванням зазначеного вище фінального рішення трибуналу”, – заявив він.
“У лютому 2018 р. “Газпром” отримав від “Нафтогазу України” підписане з його боку доповнення до контракту, що не повністю відповідало остаточному арбітражному рішенню від 22 грудня 2017, а також містило низку додаткових умов, які “Газпром” погоджувати не готовий”, – підкреслив О. Медведєв.
“З питання розірвання контрактів на постачання і транзит газу я хотів би прокоментувати, що “Газпром” не тільки направив 5 березня ц. р. повідомлення “Нафтогазу України” щодо початку процедури розірвання контрактів, але і запропонував дату необхідної для цього зустрічі сторін”, – додав заступник голови правління “Газпрому”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас