"Звір зі Сходу" підтверджує необхідність будівництва нових труб до Європи - Wintershall — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Звір зі Сходу" підтверджує необхідність будівництва нових труб до Європи - Wintershall

Енергетика
1641
Сильні холоди, які Європа пережила минулого тижня (в пресі їх назвали “Звір зі Сходу” – Beast from the East), підтверджують необхідність розвитку інфраструктури доставки газу в Європу, заявив на річній прес-конференції компанії Wintershall член правління компанії Дірк Ельверманн.
“1 березня був дуже цікавий день. Ціни на газ зросли з 16-18 євро за МВт-год до 85 євро. Nord Stream працював на повну потужність, але брак газу все ж відчувався на ринку. Це ще раз доводить необхідність розвитку інфраструктури поставок”, – сказав він.
Голова компанії Маріо Мерен також зазначив: “минулого тижня у Європі було дуже холодно. Але, можливо, ви цього не помітили, тому що ваші будинки дуже добре опалювалися, у тому числі газом, який йде з Росії”.
Говорячи про шанси таких країн, як Польща, вплинути на проект Nord Stream 2, М. Мерен зауважив: “Я раджу не переоцінювати вплив Польщі – від них нічого іншого не слід очікувати. Я думаю, що не варто зважати на країни, які споживають 1 або 2 відсотки споживання газу в Європі і мають розвинену і диверсифіковану трубопровідну систему”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас