Данилюк розповів, в якому випадку можуть переглянути стратегію держбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк розповів, в якому випадку можуть переглянути стратегію держбанків

Фондовий ринок
188
Стратегію державних банків потрібно буде переглянути, якщо протягом півроку не будуть створені наглядові ради в “Ощадбанку” і “Укрексімбанку”.
Про це в інтерв’ю розповів міністр фінансів Олександр Данилюк.
“Зараз у Верховній Раді знаходиться законопроект (№7180-ред.), який передбачає створення наглядових рад у держбанках за новими принципами, коли більшість у них – незалежні члени. І я хочу звернути увагу, що якщо протягом півроку не будуть сформовані незалежні наглядові ради для двох банків – “Ощадбанку” та “Укрексімбанку” – нам доведеться переглядати прийняту стратегію.
Повинна бути гарантія, що банк буде управлятися професійно, і що стратегія буде реалізовуватися. Тут важливою є роль наглядової ради”, – сказав Данилюк. Він підкреслив, що до цих пір ні в “Укрексімбанку”, ні в “Ощадбанку” не створено спостережну раду. Міністр нагадав, що на засіданні уряду, коли була затверджена стратегія держбанків, Кабмін також, виконуючи функцію відсутньої наглядової ради затвердив стратегію і “Ощадбанку”.
“Над нею дуже серйозно працював Андрій Пишний (голова правління “Ощадбанку”, – ред.), весь менеджмент банку. Я бачив, наскільки вони виклалися у цій роботі, вони вірять в конкуренцію, в свої можливості. Що стосується “Укрексімбанку”, він також повинен оновити свою стратегію. І у відповідності зі стратегією для всього державного банківського сектора чітко визначено, яким банком він стане”, – розповів Данилюк.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас