ФГВФО почав співпрацю з приватними виконавцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО почав співпрацю з приватними виконавцями

Кредит&Депозит
286
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав співпрацю з приватними виконавцями.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.
Згідно з ним, на запит фонду про початок співпраці вже відгукнулося 43 приватні виконавці з 88, внесених до відповідного Єдиного реєстру.
Відзначається, що перші виконавчі провадження будуть передані на відпрацювання приватним виконавцям найближчим часом.
Сьогодні на виконанні в органах Державної виконавчої служби знаходиться понад 113 тис. проваджень, за якими на користь неплатоспроможних банків стягненню підлягають кошти на загальну суму понад 132,1 млрд гривень.
Частина з них, за словами директора департаменту управління активами ФГВФО Ольги Білай, роками залишається без розгляду.
“Ми сподіваємося, що залучення до роботи приватних виконавців, можливо, більш мотивованих і заряджених “на результат”, від якого залежить їхня винагорода, – допоможе зрушити цей процес з місця і забезпечити своєчасне виконання судових рішень, прийнятих на користь неплатоспроможних банків”, – сказала Білай.
Також в повідомленні зазначено, що порядок співпраці фонду з приватними виконавцями затверджений відповідним рішенням виконавчої дирекції.
Документом, зокрема, визначено, що передачі на відпрацювання приватним виконавцям підлягають виконавчі документи, стягувачами по яких є банки в управлінні фонду, а сума вимог складає не менше 100 тис. гривень.
Виконавчі документи будуть розподілятися пропорційно в межах кожного виконавчого округу, а ефективність роботи приватних виконавців буде відстежуватися і аналізуватися.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас