Найбільший газодобувач України замовив 3D-моделі своїх родовищ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший газодобувач України замовив 3D-моделі своїх родовищ

Енергетика
485
Найбільший газодобувач в країні – державна Укргазвидобування (УГВ) – вирішила впровадити програмне забезпечення найбільшої нафтосервісної компанії Schlumberger для 3D-моделювання родовищ.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.
Вартість контракту з Schlumberger щодо впровадження Petrel і Eclipse складе 179,2 млн грн, згідно з даними в системі ProZorro.
Програмне забезпечення Petrel дозволяє створювати об’ємні моделі геологічної будови газових, газоконденсатних і нафтогазових родовищ.
“На наступному етапі програма Eclipse моделює процес розробки нафтових і газових покладів; крім того, цей комплекс дозволяє визначити ділянки покладів, які розробляються більш активно, а також ділянки, менш залучені в розробки, дасть підстави для проектування нових експлуатаційних свердловин”, – пояснили в компанії.
У свою чергу програмний комплекс Techlog призначений для обробки результатів геофізичних досліджень свердловин на сучасному рівні. “Він дозволяє з високою вірогідністю виділяти в розрізі свердловини продуктивні пласти і відстежувати їх поширення по площі родовища”, – зазначили в УГВ.
Укргазвидобування розраховує “деталізувати і уточнювати геологічну будову існуючих родовищ, уточнювати межі покладів і запаси вуглеводнів, і, можливо, виявити раніше не відкриті продуктивні пласти, що дозволить наростити запаси вуглеводнів, зробити їх видобування більш раціональним і інтенсивним”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас