ЄС ухвалив «дорожню карту» європейської військово-оборонної співпраці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС ухвалив «дорожню карту» європейської військово-оборонної співпраці

Казна та Політика
144
«Дорожня карта» з реалізації автономної військово-стратегічної співпраці держав-членів Євросоюзу – Постійного структурованого співробітництва в сфері оборони й безпеки (PESCO) була ухвалена 6 березня в Брюсселі.
«Ця «дорожня карта» визначає напрямок і стратегічні вказівки щодо того, як структурувати подальшу роботу, яка буде виконуватися як у процесі реалізації Постійного структурованого співробітництва, так і в управлінні цим процесом, включно із проектами і визначенням різних кроків у виконанні зобов’язань», – йдеться у повідомленні Ради міністрів оборони і закордонних справ ЄС.
Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, ухвалена «дорожня карта» також встановлює графік аналізу й оцінки реалізації національних планів, які визначають, як держави-учасниці Постійного структурованого співробітництва планують виконувати свої зобов’язання.
Планом дій, який був підтриманий всіма 25 країнами, що входять до PESCO, також передбачений графік реалізації наступних проектів у сфері європейської оборони.
У той же час, міністри ЄС офіційно започаткували список перших 17 проектів співпраці, які охоплюють сфери вишколу, розвитку військових потужностей та оперативної готовності до оборони.
За матеріалами:
Радіо Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас