У мережах 2G і 3G виявили критичну вразливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У мережах 2G і 3G виявили критичну вразливість

Технології&Авто
4167
За результатами дослідження компанії Positive Technologies, більшість мобільних мереж мають низку вразливостей через підтримку стандартів 2G і 3G.
Фахівці стверджують, що великі оператори щодня стикаються в середньому з чотирма атаками, метою яких є блокування зв’язку або перехоплення даних окремого абонента. З них близько 7,8% виявляються успішними.
У звіті Positive Technologies йдеться, що в мережах Signaling System 7, що являють собою набір сигнальних протоколів, що використовуються для налаштування більшості телефонних станцій, існує багато прогалин. Як з’ясувалося, через кожну перевірену мережу можна отримати інформацію про абонентів або викликати припинення роботи мобільного зв’язку.
І хоча захист стільникових мереж залишає бажати кращого, кількість успішних атак, спрямованих на крадіжку інформації про мережу оператора, з 2015 по 2017 рік знизилася з 49% до 18%, а частка випадків отримання даних про абонентів зменшилася з 90% до 50%.
Одними з найбільш рідкісних видів атак є ті, що націлені на залишення конкретної людини без зв’язку. З них тільки близько 7,8% проходить успішно.
Для прикладу, у мобільного оператора з більш ніж 40 мільйонами користувачів в середньому відбувається чотири такі атаки на день, кожна з яких триває близько трьох годин. Якщо така атака проходить, то абонент потрапляє в підроблену мережу зловмисника, де той може отримати доступ до даних користувача або «відрізати» його від зв’язку.
Особливості архітектури мережі не дозволяють усунути всі вразливості, тому оператори і користувачі продовжать стикатися з подібними атаками доти, поки будуть підтримуватися мережі другого і третього поколінь. В 4G використовується інша система сигналізації.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас