Створення національного закупівельного агентства може тривати до 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створення національного закупівельного агентства може тривати до 5 років

Казна та Політика
216
Створення національного закупівельного агентства в Україні – тривалий процес і може зайняти до п’яти років, вважає директор Програми розвитку ООН (ПРООН, UNDP) в Україні Янтомас Хімстра.
“Ми й інші міжнародні організації дуже продуктивно співпрацюємо з керівництвом МОЗ. Але проблема створення абсолютно нового агентства в будь-якій країні світу – це тривалий процес. Виходячи з міжнародного досвіду, він може тривати від двох до п’яти років. Навряд чи в Україні це може вийти швидше”, – сказав він.
За словами Я. Хімстри, UNDP спільно з МОЗ почали працювати над створенням національного закупівельного агентства, в 2017 році.
При цьому, зазначив Я. Хімстра, UNDP обговорювала з МОЗ ситуацію, що національне закупівельне агентство не буде створено, тоді як відповідно до законодавства 2018-й – останній рік, коли міжнародні організації закуповують ліки, однак не уточнив результатів цього обговорення.
“Найскладніший момент у створенні українського агентства полягає в тому, що люди, які в ньому працюють, повинні бути дуже стійкі до корупції”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас