Розмитнення автомобілів в ЄС в 1,5 рази дорожче, ніж в Україні - ВААІД — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмитнення автомобілів в ЄС в 1,5 рази дорожче, ніж в Україні - ВААІД

Особисті фінанси
4985
Митне оформлення при імпорті автомобілів в країни Євросоюзу відносно недешева процедура, ціна машини може зрости на 55%. При цьому, якщо порівнювати розмитнення в ЄС з розмитненням в Україні, то виявляється, що в ЄС істотно дорожче.
Про це розповів гендиректор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.
“Насправді розмитнення авто в ЄС зовсім не дешеве. При ввезенні авто в ЄС треба заплатити:
1). Ввізне мито – 10% від вартості;
2). ПДВ – 19-23% від вартості (наприклад, наш сусід Польща – 23%);
3). Акциз (там де він є). Наприклад, знову Польща: на авто з маленьким об’ємом двигуна – близько 3,81% від вартості, а на авто з великим об’ємом – 18,3% вартості.
Підсумок: для немаленького авто треба при розмитненні заплатити податок близько 55-56% від вартості авто”, – розповів Назаренко на своїй сторінці в Facebook. Крім того, автомобіль повинен пройти техогляд перед реєстрацією.
Так експерт прокоментував плани президента США Дональда Трампа обкласти додатковими податками імпорт автомобілів з Євросоюзу.
У США, за його словами, зараз при розмитненні потрібно тільки заплатити мито в розмірі приблизно 2,5% плюс отримати два сертифікати – на відповідність EPA (стандарт вихлопу) і на відповідність DOT (стандарт безпеки); ПДВ і акцизу на авто в США немає.
“Тобто, розмитнення в ЄС для авто (наприклад, 2 літри) з США приблизно 55-56% від вартості; а розмитнення в США для аналогічного авто з ЄС – всього 2,5%. І менше вірте тим, хто вимагає ввести у нас (в Україні – ред.) таке розмитнення, як в ЄС – наприклад, в Польщі. У нас розмитнення приблизно 30-35% від вартості авто, а у них – 55-56%”, – підкреслив глава ВААІД.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас