НБУ в лютому застосував заходи до 2 банків за порушення в фінмоніторингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ в лютому застосував заходи до 2 банків за порушення в фінмоніторингу

Кредит&Депозит
547
Національний банк в лютому застосував заходи до 2 банків у вигляді письмового зауваження і 1 штрафу за недотримання законодавства в сфері протидії та запобігання легалізації (відмиванню) доходів і фінансування тероризму.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
Зокрема, НБУ оштрафував ТАСкомбанк на 6,08 млн гривень за виявлені ознаки ризикової діяльності в сфері фінансового моніторингу; за невиконання банком обов’язку відмовитися від обслуговування клієнтів у випадках, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу; за неналежне виконання обов’язку здійснювати управління ризиками.
Асвіо Банку регулятор зробив письмове зауваження за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів банку – громадських діячів, їхніх близьких осіб або пов’язаних з ними осіб; за порушення порядку реєстрації фінансових операцій, які відповідно до законодавства підлягають фінансовому моніторингу; за подання спеціально уповноваженому органу недостовірної інформації.
Крім того, Національний банк прийняв рішення про невідповідність члена правління, відповідального за фінансовий моніторинг цього банку, вимогам законодавства України.
Зазначимо, Національний банк з грудня 2017 почав щомісячну публікацію інформації про застосовані до банків заходи впливу за порушення вимог законодавства в сфері фінансового моніторингу, яка буде містити назву банку, застосовані до нього заходи впливу і короткий опис порушень, за які такі заходи впливу були застосовані.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас