Ще одна країна вирішила запустити національну криптовалюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одна країна вирішила запустити національну криптовалюту

Фінтех і Картки
592
Влада Камбоджі надихнулася прикладом Венесуели, яка першою в світі запустила національну криптовалюту.
У прес-релізі майбутнього саміту ASEAN 2018 Blockchain, який відбудеться 7 березня в Пномпені, йдеться, що на заході очікується важливе оголошення про випуск нового засобу платежу під назвою Entapay.
За словами організаторів, проект після його запуску має можливість “замінити” платіжних гігантів.
“Очікується, що Entapay стане сполучною ланкою між впровадженням платежів у криптовалюті і реальним світом. У неї є великий потенціал, щоб навіть замінити Visa в якості нової масової системи здійснення платежів”, – стверджують вони.
Запуск забезпеченої нафтою венесуельської криптовалюти Petro відбувся в кінці лютого і викликав неоднозначну реакцію світової спільноти. Незабаром після запуску уряд країни заявив, що в перший же день продав токени Petro на 735 млн доларів і вводить їх в реальний обіг держави, в той час як багато хто взагалі сумнівається, що країні вдалося отримати хоч якусь вигоду.
Камбоджійський уряд тим часом безпосередньо пов’язує своє натхнення з кроком Венесуели, маючи намір “наслідувати її приклад” при випуску токенів Entapay.
Минулого тижня крихітна тихоокеанська держава Маршаллові Острови заявила про випуск власної криптовалюти. Токен під назвою Sovereign ходитиме в країні поряд з доларом США і служитиме для надання соціальних пільг населенню близько 53 тисяч осіб.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас