Митна війна: Єврокомісія розробила відповідь Трампу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митна війна: Єврокомісія розробила відповідь Трампу

Світ
796
В Єврокомісії пропонують ввести мито в 25% на деякі американські товари у відповідь на наміри Президента Дональда Трампа ввести аналогічне мито на ввезення сталі.
Про це з посиланням на проект пропозицій Єврокомісії повідомляє Bloomberg.
«Євросоюз має намір отримати додатково 2,8 млрд євро (3,5 млрд доларів) від експорту американських товарів. Йдеться про спектр від футболок до віскі і мотоциклів, якщо президент Трамп реалізує свій план ввести 25% мито на ввезення сталі з-за кордону», – пише агентство.
Відповідні пропозиції Єврокомісія вже обговорила напередодні з представниками країн-членів.
Зокрема, перелік товарів з США, щодо яких може бути введене підвищене мито, включає футболки, джинси, косметику, а також іншу продукцію широкого споживання. Також в ЄС пропонують обкласти митом мотоцикли, яхти, апельсиновий сік, віскі, кукурудзу, іншу сільськогосподарську продукцію, а також сталь і деякі інші види промислової продукції.
Як відомо, в ЄС висловили серйозну стурбованість наміром президента США Трампа ввести 25% мито на імпорт сталі. Отже, перелік американських товарів, на які ЄС має намір ввести 25% мито, посилає політичний сигнал Вашингтону про потенційні внутрішні економічні втрати для самих США.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Дональд Трамп запропонував ввести 25% додаткових зборів на сталь і 10% на алюміній.
  • Пізніше Трамп повідомив про намір ввести податок на автомобілі з Європи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас