Ринок СПГ зростатиме в середньому на 4% на рік до 2035 р - Shell — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок СПГ зростатиме в середньому на 4% на рік до 2035 р - Shell

Енергетика
203
Світовий ринок скрапленого природного газу (СПГ) зростатиме середньорічними темпами в 4% в 2017-2035 рр., прогнозує британо-нідерландська компанія Royal Dutch Shell.
Згідно з прогнозом Shell, зростання попиту буде головним чином забезпечене за рахунок азіатських країн. Ця тенденція помітна вже зараз: за оцінками компанії, торік світовий попит на СПГ збільшився на 29 млн тонн (до 293 млн тонн), і 17 млн ​​тонн з цього обсягу склали поставки в Азію. Японія, Китай і Південна Корея складають трійку найбільших покупців скрапленого газу в світі.
При цьому компанія зазначає, що останнім часом покупці СПГ воліють підписувати короткі контракти на поставку невеликих обсягів, тоді як постачальники здебільшого укладають довгострокові угоди на значні суми. Це дозволяє їм фінансувати великі проекти зі скраплення газу.
“Це протиріччя потрібно розв’язати, щоб розробники СПГ-проектів змогли прийняти остаточні рішення про інвестиції, які потрібні для забезпечення поставок в майбутньому”, – йдеться в огляді Shell. Якщо найближчим часом не вдасться цього зробити, в середині 2020 років на ринку СПГ може виникнути дефіцит.
Зазначається, що більшість великих СПГ-проектів, які будуть введені в експлуатацію в 2018-2020 роках, були заплановані ще до обвалу цін на паливо в 2014 році.
Разом з тим головний аналітик Interfax Energy Пітер Стюарт в огляді Global Gas Analytics (GGA) зазначає, що прогноз Shell не враховує такі фактори, як можливість появи нових проривних технологій, а також альтернативні джерела енергії, до яких можуть звернутися споживачі в разі зростання цін на СПГ, яке відбудеться у випадку дефіциту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас