Міненерговугілля заявляє про закінчення кризової ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля заявляє про закінчення кризової ситуації

Енергетика
280
Кризовий комітет при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України оголосив про завершення заходів для економії природного газу і перехід в штатний режим, повідомив радник голови міністерства Максим Бєлявський.
“Кризовий комітет при Міненерговугілля щойно ухвалив рішення оголосити про завершення кризової ситуації та перехід в штатний режим роботи з 7 березня 2018 року”, – написав він на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”.
Як повідомлялося, у зв’язку з введенням в Україні Національного плану дій для економії енергоресурсів через брак газу 2 березня було ухвалено рішення про переведення ТЕЦ і ТКЕ на роботу на резервних видах палива, в основному мазуті, а також про припинення роботи низки навчальних закладів.
Раніше, 1 березня, прес-служба ПАТ “Укртрансгаз” повідомила, що російський “Газпром” з початку 2018 року жодного разу не забезпечив тиск на вході в ГТС України, що відповідав би хоча б мінімальним умовам транзитного контракту.
Голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв в той же день заявив про дефіцит газу в Україні в обсязі близько 10 млн куб. м на добу через морози і відмову “Газпрому” в його постачанні і запропонував ввести обмеження на споживання газу в країні на кілька днів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас