Чурій пояснив, чим стримується рішучість НБУ у валютній лібералізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чурій пояснив, чим стримується рішучість НБУ у валютній лібералізації

Валюта
1077
Національний банк України (НБУ) констатує поліпшення зовнішніх умов для подальшого ослаблення валютного регулювання, але водночас відзначає як стримуючий фактор відставання від прогнозів збільшення золотовалютних резервів (ЗВР).
“Умови сьогодні, безумовно, поліпшуються. Свідченням цього є ситуація на валютному ринку: ті обмеження, які ми знімаємо, підтверджують, що ми позитивно сприймаємо цю ситуацію. Це з одного боку. З іншого боку, у нас є певна затримка у співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Відповідно ті резерви, які ми на сьогодні маємо, істотно менші, ніж ми очікували раніше”, – сказав заступник глави НБУ Олег Чурій під час прес-конференції в Києві в понеділок.
Він також повідомив, що під час представлення 2 березня розробленого центробанком законопроекту “Про валюту” на Національній раді реформ при президенті України, висловлювалася ідея оцінювати рівень резервів не тільки відносно імпорту, а й відносно короткострокового боргу.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ на початку лютого погіршив прогноз резервів на кінець 2019 року до $17,8 млрд через майбутні великі зовнішні виплати за держборгом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас