Toyota з партнерами створюють компанію в сфері автономного водіння, вкладуть в неї $2,8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota з партнерами створюють компанію в сфері автономного водіння, вкладуть в неї $2,8 млрд

Технології&Авто
128
Toyota Motor Corp. разом з партнерами планує активніше розвивати операції в сфері автономного водіння, розраховуючи швидше вивести самокеровані автомобілі з лабораторій на дороги.
Toyota і виробники автодеталей Aisin Seiki і Denso створять нову компанію – Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD), метою якої буде розробка програмного забезпечення для самокерованих автомобілів, якість якого дозволить використовувати його в пасажирських машинах.
Партнери інвестують в нову компанію понад 300 млрд ієн ($2,84 млрд) протягом декількох років, пише газета Nikkei.
На початковому етапі в TRI-AD буде працювати близько 300 осіб, а потім її штат, як очікується, розшириться до 1 тис. співробітників.
Toyota має намір почати виробництво самокерованих автомобілів в 2020 році. До цього часу автовиробник планує володіти практичними технологіями автономного водіння на автострадах.
Главою TRI-AD стане Джеймс Каффнер, що є в даний час головним директором з технологій в Toyota Research Institute в Каліфорнії. У минулому Дж.Каффнер відповідав за дослідження в сфері автономного водіння в підрозділі робототехніки Google.
Традиційні автовиробники все частіше виділяють в самостійні компанії операції в сфері самокерованих автомобілів, пише газета The Wall Street Journal. Таким чином, вони прагнуть залучити фахівців у сфері програмного забезпечення, не зацікавлених у роботі в традиційній компанії-автовиробнику.
Офіс TRI-AD буде розташовуватися в Токіо, проте мовою спілкування в компанії буде англійська, що, як очікується, дозволить розширити пул потенційних працівників. Нова компанія націлена на залучення талановитих інженерів з усього світу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас