Євро стабілізувався після короткочасного падіння на новинах з Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро стабілізувався після короткочасного падіння на новинах з Італії

Валюта
598
Євро в понеділок стабілізувався в парі з доларом, сповільнив падіння по відношенню до єни і швейцарського франка і перейшов до зростання в парах з багатьма іншими валютами – інвестори заспокоюються після початкової негативної реакції на новини про італійські вибори.
Крім того, євро підтримують новини з Німеччини, де в минулі вихідні успішно завершилося формування уряду, яке тягнулося з вересня.
Євро 5 березня коштував $1,2315 у порівнянні з $1,2317 за підсумками минулого тижня в Нью-Йорку.
Курс єдиної європейської валюти до єни опустився до цього часу до 130,06 єни з 130,26 єни минулої п’ятниці. Долар подешевшав на 0,1% – до 105,59 єни.
Жодна з італійських партій не отримала більшості в парламенті за підсумками загальних виборів, що відбулися у неділю, повідомили італійські ЗМІ. За даними екзит-полів, лідирує коаліція правих партій на чолі з екс-прем’єром Сильвіо Берлусконі – вона набирає від 33% до 36% голосів на виборах в Палату депутатів.
На другому місці йде популістський рух “П’ять зірок” (29,5-32,5%).
Невдало пройшли вибори для лівоцентристів на чолі з Демократичною партією, що перебуває у владі: вони можуть розраховувати на 24,5-27,5% голосів.
Примітно, що якщо розглядати не коаліції, а кожну партію окремо, то всіх конкурентів суттєво випередив рух “П’ять зірок”, близький до того, щоб стати провідною політичною силою в Італії.
“Ринки ігнорують потрясіння за підсумками виборів, але самозаспокоєність не може тривати довго”, – відзначає старший економіст Hermes Investment Management Сільвія Дальанджело. Разом з тим вона підкреслює, що Італія звикла до політичної нестабільності: після Другої світової війни в країні змінилося 65 урядів, кожен з яких в середньому пропрацював трохи більше року.
На думку головного економіста Manulife Asset Management Меган Грін, формування коаліції після виборів в Італії затягнеться і призведе до плутанини, але інвестори саме до цього готувалися, тому реакція ринків не буде надмірно негативною. “Можливо, буде спостерігатися невелика волатильність і помірне підвищення прибутковості італійських держоблігацій”, – зазначила вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас