Будівництво метрополітену в Дніпрі звільнять від сплати ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво метрополітену в Дніпрі звільнять від сплати ПДВ

Казна та Політика
329
На міський бюджет Дніпра не будуть покладені додаткові фінансові зобов’язання з будівництва метро в розмірі 220 мільйонів гривень.
Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов в інтерв’ю 34 каналу.
«Ми знайшли консенсус, що дозволило заощадити 220 мільйонів. Я зустрівся з міністром фінансів Данилюком і прем’єр-міністром Гройсманом, отримав запевнення в тому, що на міський бюджет не будуть покладені додаткові фінансові зобов’язання з будівництва метро в розмірі 220 мільйонів гривень. Ці гроші оплатить не Дніпро, а державний бюджет», – сказав Філатов.
За його словами, домовленості з ЄБРР мали подвійне трактування, користуючись тим, що в місцевих бюджетах утворився профіцит, уряд вважав, що окремі витрати повинні лягти на плечі місцевого бюджету. Тепер ці кошти залишаться в бюджеті Дніпра.
Також Філатов досяг з Мінфіном принципової згоди про підтримку міста в питанні отримання від європейських банків 32 мільйонів євро на реконструкцію дорожньої інфраструктури. Він сподівається, що ці кошти місто зможе отримати вже в листопаді.
Як раніше повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив міністру фінансів Олександру Данилюку вирішити питання щодо звільнення від сплати ПДВ при будівництві метро в Дніпрі.
На будівництво метрополітену в Дніпрі з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком були укладені кредитні угоди на загальну суму понад 300 млн євро.
Будувати метрополітен у Дніпрі почали ще в 1980 році. 22 роки тому вдалося запустити лише 6 станцій загальною протяжністю понад 7 км. Це найкоротший підземний маршрут в Європі. Після добудови станцій «Центральна», «Театральна» і «Музейна», передбачених контрактом між мерією та турецькою компанією Limak, загальна протяжність підземки складе 11,1 км.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас