Мінінфраструктури розраховує на продовження і розширення пільг для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури розраховує на продовження і розширення пільг для електромобілів

Казна та Політика
663
Норма про скасування ПДВ і акцизу при ввезенні електромобілів, введена з 2018 року тільки на один рік, повинна бути продовжена. Таку думку в ході круглого столу з проблем зарядної інфраструктури висловив Олександр Озеран, гендиректор Директорату держполітики в сфері цифрової політики на транспорті Мінінфраструктури, повідомляє “Сегодня”.
За його словами, норма про скасування ПДВ і акцизу була запропонована терміном на 5 років, але при голосуванні народними депутатами була скорочена тільки до одного року.
“Ми спираємося на свої джерела і розраховуємо на продовження цієї норми”, – зазначив Озеран.
Він також заявив про плани Мінінфраструктури подати у вигляді законопроекту п’ятнадцятирічну стратегію стимулювання розвитку електричного транспорту в Україні. За його словами, вона дозволить ще на 20% знизити ціну електромобілів, шляхом часткового повернення вартості електрокара державою і скасування збору в пенсійний фонд. Крім того, стратегія передбачає скасування податку на прибуток для виробників електромобілів в Україні, що сприятиме інвестиціям у виробництво на території країни.
“Найближчим часом дана стратегія буде передана на перше читання до Парламенту”, – повідомив представник Мінінфраструктури.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас