Власники «Картки киянина» зможуть оплачувати проїзд у громадському транспорті та парковку за зниженими тарифами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники «Картки киянина» зможуть оплачувати проїзд у громадському транспорті та парковку за зниженими тарифами

Казна та Політика
1399
Власники «Картки киянина» зможуть оплачувати з її допомогою проїзд у муніципальному транспорті (метро, ​​електричка, швидкісний трамвай, тролейбуси і звичайні трамваї). Тепер стало відомо про ще одну ініціативу Київської міської державної адміністрації (КМДА), пов’язану з «Карткою киянина». Мова йде про спеціальний гнучкий тариф для жителів столиці, що відрізняється зниженими розцінками.
«Надавати місцевим жителям окремий знижений тариф на проїзд у громадському транспорті – це загальноприйнята європейська практика. Київ піде тим самим шляхом», – зазначила менеджер проекту «Картка киянина» Аліна Максименко.
В даному випадку від пасажира потрібне підтвердження, що він офіційно зареєстрований, проживає, працює або навчається в столиці. І картка киянина, яка буде працювати як єдиний e-квиток, якраз послужить таким ідентифікатором особи.
Але і це ще не все. Власники Картки киянина також отримають можливість економити на оплаті парковки – КМДА розробляє окремий тариф і на даний вид послуг. Правда, на городян, які вже мають пільги, знижки не поширюватимуться.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас