PwC: кіберзагрози піднялися на I місце в списку глобальних загроз для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PwC: кіберзагрози піднялися на I місце в списку глобальних загроз для бізнесу

Технології&Авто
352
Інвестори та аналітики сприймають кібератаки як найбільш серйозну загрозу для бізнесу, йдеться в дослідженні міжнародної консалтингової компанії PwC за даними глобального опитування інвесторів за 2018 рік.
“Якщо в 2017 році кіберзагрози перебували на п’ятому місці в переліку загроз для бізнесу, в цьому році вони піднялися на перше місце. Аналогічна кількість керівників компаній включили кіберзагрози у трійку найбільш серйозних ризиків”, – йдеться в дослідженні. За даними опитування, цією проблемою стурбовані 41% інвесторів і аналітиків.
“Крім того, до першої п’ятірки загроз, які перешкоджають зростанню доходів компаній у найближчі 12 місяців, інвестори включають геополітичну нестабільність, темпи технологічних змін, популізм і протекціонізм”, – йдеться в дослідженні.
Разом з тим учасники опитування продемонстрували більше оптимізму, ніж рік тому, щодо перспектив світової економіки: 54% інвесторів і 57% керівників розраховують на прискорення світового економічного зростання, зазначається в дослідженні.
До факторів, що перешкоджають зростанню економіки, опитані інвестори відносять дестабілізуючий вплив нових технологій, зміну поведінки клієнтів і каналів збуту.
Незмінною залишилася і п’ятірка країн, яку інвестори та керівники організацій вважають найбільш важливими для економічного зростання. До неї як і раніше входять США, Китай, Німеччина, Великобританія та Індія. В 2018 році за США проголосувало 78% інвесторів, за Китай – 65%. За Німеччину було віддано 32% голосів, за Великобританію – 21%.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас