Microsoft представила квантовий симулятор для macOS і Linux — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft представила квантовий симулятор для macOS і Linux

Технології&Авто
699
У грудні минулого року Microsoft випустила першу версію квантового симулятора одночасно з новою мовою програмування Q#. Тепер компанія представила оновлення, яке додає підтримку для квантової розробки на MacOS і Linux, пише Ars Technica.
Як мова Q #, так і квантовий симулятор будуть працювати на MacOS і Linux на додаток до Windows. Нова версія симулятора набагато швидша за першу. Microsoft заявляє, що вона працює в чотири-п’ять разів швидше, особливо при симуляції 20 і більше кубітів.
Квантові бібліотеки Microsoft тепер доступні на умовах ліцензії з відкритим вихідним кодом — раніше джерело було просто спільним, дозволяючи іншим розробникам змінювати і розширювати їх. Взаємодія з існуючими бібліотеками також поліпшується: Microsoft працює над інтеграцією популярної мови Python. Нинішній випуск включає в себе попередню інтеграцію Python, яка дозволяє програмам, написаним на Q#, викликати код Python і навпаки.
Квантовий симулятор Microsoft призначений для розробки та аналізу квантових програм. Він дозволяє перевіряти квантовий стан, а також вимірювати масштаб і продуктивність програм. Однак він не може робити квантові обчислення у великих масштабах: вимоги до обсягу оперативної пам’яті зростають експоненціально з кількістю імітованих кубітів — 32 кубіти вимагають 32 ГБ RAM, а кожен додатковий кубіт подвоює цю цифру.
Зусилля Microsoft побудовані навколо концепції, званої топологічним кубітом. Топологічний кубіт привабливий, тому що він повинен бути набагато більш надійним, ніж кубіти, які використовуються в інших квантових комп’ютерах. Хоча системі Microsoft все одно доведеться працювати при майже абсолютних нульових температурах, що використовуються в інших квантових машинах, для забезпечення перевірки та виправлення помилок у порівнянні з іншими системами їй буде потрібно значно менше кубітів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас