Нафта корекційно дешевшає після подорожчання в понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта корекційно дешевшає після подорожчання в понеділок

Енергетика
189
Світові ціни на нафту у вівторок вранці знижуються в рамках корекції після зростання в понеділок на новинах з Саудівської Аравії і Лівії, свідчать дані торгів.
Станом на 07.28 за Києвом вартість травневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,18%, до 67,17 долара за барель, ціна квітневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,22% – до 63,77 долара за барель.
В ході торгів понеділка нафта дорожчала, оскільки трейдери відігравали повідомлення про перебої на лівійському родовищі Ель-Філь (El Feel, Elephant) через діяльність на його території збройних угруповань, а також коментарі міністра нафти Саудівської Аравії Халіда аль-Фаліха про скорочення видобутку в країні.
Тепер інвестори очікують даних щодо запасів нафти в США. У середу Американський інститут нафти (API) і Міненерго країни повідомлять свої дані щодо рівня запасів нафти за минулий тиждень. Експерти очікують, що запаси зросли на 2,7 мільйона барелів, або на 0,6%, до 423,2 мільйона барелів.
На думку аналітика OANDA Стівена Іннеса (Stephen Innes), яку наводить агентство Рейтер, враховуючи опубліковані минулого тижня дані про значне зниження запасів на найбільшому в США терміналі в Кушингу (Cushing), трейдери з особливим інтересом чекають щотижневих даних статистики в середу.
Запаси нафти на терміналі в Кушингу (Cushing) зменшилися за підсумками тижня, що завершився 16 лютого, на 2,7 мільйона барелів, склавши 30 мільйонів барелів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас