Голова українського Hyperloop озвучив ціну будівництва тестового майданчика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова українського Hyperloop озвучив ціну будівництва тестового майданчика

Казна та Політика
1821
Керівник українського проекту з будівництва Hyperloop – HypeUA Олександр Озеран озвучив приблизну ціну будівництва тестового майданчик у Дніпрі.
Про це він розповів в інтерв’ю Громадському радіо.
“Це як раз зараз рахується. Але це не такі великі гроші. Наразі на європейському континенті один км колії коштує 40 мільйонів доларів. Якщо ми говоримо про Hyperloop, то це від 11 до 17 мільйонів доларів. Тестовий майданчик – це півкілометра, тобто не такі значні гроші”, – зазначив він.

Довідка Finance.ua

  • У місті Дніпро почнеться будівництво тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, розробленої Ілоном Маском.
  • 21 лютого на веб-сайті міністерства з’явився анонс “Hyperloop в Україні” без уточнення подробиць, а на сторінці в соцмережі Facebook В.Омелян коротко написав: “Really. Inception”.
  • Тим часом Україна не значиться серед країн, які розглядалися для цього проекту. Найближчою країною, яка могла б бути в ньому учасником, є Польща.
  • Hyperloop – проект вакуумного поїзда, запропонований в 2012-2013 рр. американським венчурним капіталістом Ілоном Маском. В даний час проект не реалізований. Найбільшу активність в його втіленні проявляють компанії Virgin Hyperloop One і HTT.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас