Гнучкий датчик вимірює кислотність за краплиною поту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гнучкий датчик вимірює кислотність за краплиною поту

Технології&Авто
215
Фахівці Університету Глазго розробили гнучкий і недорогий натільний датчик, який аналізує піт і вимірює рівень кислотності, а в потенціалі і рівень цукру в крові.
Датчик зроблений із з’єднання графіту і поліуретану розміром близько 1 кв. см і здатний розтягуватися до 53% в довжину без втрати продуктивності. Його винахідники стверджують, що він продовжує працювати навіть після того, як його зігнули під кутом 30 градусів більше ніж 500 разів.
За допомогою технології передачі даних малого радіусу дії NFC (Near-Field Communication) інформація з датчика передається на додаток SenseAble, який дозволяє користувачеві відслідковувати рівень кислотності в режимі реального часу, пише The Engineer.
За словами розробників, їх пристрій має низку переваг перед іншими неінвазивними натільними системами, які вимагають постійного контакту зі шкірою. Зазвичай їх датчики зроблені з твердих матеріалів, які не можуть приймати форму тіла власника, а інші варіанти, на кшталт пластирів, можуть дратувати шкіру. Бездротові системи з Bluetooth громіздкі і енергоємні, їм потрібна постійна підзарядка.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас