Hyperloop по-українськи: експерти підрахували приблизну вартість квитка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyperloop по-українськи: експерти підрахували приблизну вартість квитка

Технології&Авто
5042
Експерти аналітичного центру Український інститут майбутнього прорахували приблизну вартість квитка на поїзд Hyperloop з Києва до Одеси.
Дані дослідження оприлюднені на сайті аналітичного центру.
Згідно з підрахунками аналітичного центру, для покриття експлуатаційних витрат вартість квитка «Київ-Одеса» має становити 19,9 дол. або 518 грн (курс 26 грн/дол. США) (цю модель також використовують на маршруті Лос-Анджелес – Сан-Франциско). За іншим підходом, аби проект був окупним через 30 років, ціна квитка має бути не менше 4384 грн.
При вартості в 518 грн (підхід 1) та 4384 (підхід 2) розрахунковий час поїздки Київ-Одеса становитиме 31 хв. Для прикладу станом на червень 2017 року квиток на потяг «Інтерсіті» при часі подорожі 6 годин коштував 324 грн, на літак – 2970 грн (час поїздки – 1 година).
За оцінкою Українського інституту майбутнього, прогнозована вартість Hyperloop в Україні за маршрутом «Київ-Одеса» становитиме 3,6 млрд дол. США. Водночас, як зазначають експерти, кошторисну вартість проекту може збільшити зміна вартості основних складових, витрати на дозволи, купівля земельних ділянок тощо.
У Дніпрі планується створити тестовий майданчик для реалізації проекту вакуумного потяга Hyperloop в Україні за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці.

Довідка Finance.ua

  • 21 лютого на веб-сайті міністерства з’явився анонс “Hyperloop в Україні” без уточнення подробиць, а на сторінці в соцмережі Facebook В.Омелян коротко написав: “Really. Inception”.
  • Тим часом Україна не значиться серед країн, які розглядалися для цього проекту. Найближчою країною, яка могла б бути в ньому учасником, є Польща.
  • Hyperloop – проект вакуумного поїзда, запропонований в 2012-2013 рр. американським венчурним капіталістом Ілоном Маском. В даний час проект не реалізований. Найбільшу активність в його втіленні проявляють компанії Virgin Hyperloop One і HTT.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас