Луценко розповів про допит Гонтаревої і Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко розповів про допит Гонтаревої і Коломойського

Казна та Політика
1322
Генеральна прокуратура допитала голову Національного банку України (НБУ) Валерію Гонтареву і бізнесмена Ігоря Коломойського у справах Приватбанку.
Про це розповів генпрокурор Юрій Луценко в інтерв’ю інтернет-виданню Лівий берег.
“У мене дуже багато запитань до неї (Гонтаревої). Буквально 2 тижні тому вона давала багатогодинні показання у інших справах. З приводу Приватбанку, Нацбанку, інших банківських установ. Так само, як і (заступник голови НБУ Катерина) Рожкова”, – повідомив він.
За словами Луценка, допит проходив у посольстві України в Швейцарії.
Крім того, він додав, що у справі про $1,5 млрд конфіскованих коштів роль компанії ICU розслідувана.
“З першого дня ми встановлювали роль брокера IСU, який був допитаний”,- сказав генпрокурор. Ім’я брокера він не назвав і додав, що Гонтарева ним не була.

Довідка Finance.ua:

  • 10 січня 2018 року Al Jazeera опублікувала засекречений через вміст держтаємниці текст вироку Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року.
  • За інформацією Al Jazeera, текст вироку розкриває схеми, за якими здійснювався грабіж держави за Віктора Януковича, і задається питанням, чому рішення суду було засекречено.
  • Зокрема, у судовому рішенні йдеться, що українська інвестиційна компанія ICU (Investment Capital Ukraine) допомагала президенту-втікачу Віктору Януковичу вивести з країни $1,5 млрд у період з 2012 по 2014 рік.
  • Телеканал зазначив, що винесення такого вироку без участі компаній-нерезидентів в закритому режимі дає привід цим компаніям домагатися повернення частини або всіх $1,5 млрд, які потрапили під спецконфіскацію.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас