Южаніна проти прийняття законопроекту про відшкодування заборгованості по ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна проти прийняття законопроекту про відшкодування заборгованості по ПДВ

Казна та Політика
353
Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна виступає проти законопроекту, яким пропонується забезпечити рівні умови платників податків в ході відшкодування ПДВ за заявками, поданими до лютого 2016 року, за якими, однак, до січня 2017 року ПДВ не було відшкодовано.
Про це вона написала в соцмережі Facebook.
“Запропоноване в урядовому законопроекті №7518 вирішення питання відшкодування сум податку на додану вартість за заявками, поданими до 1 лютого 2016 року, за якими станом на 1 січня 2017 суми податку на додану вартість не відшкодовані, – на перший погляд дуже зручна і важлива мета. Але вже з тексту законопроекту видно, що його ймовірне прийняття тільки поглибить непрозорість наведення порядку з давно простроченими заявками на бюджетне відшкодування ПДВ, підвищить корупційну складову цього процесу і дасть можливість чиновникам уникнути відповідальності за їх не менш злочинну бездіяльність і непрофесіоналізм в цьому питанні”, – написала Южаніна.
“Вкотре виникає логічне запитання: чому проблеми імплементації запропонованих самим Мінфіном норм закону, рішення яких лежить у площині повноважень виконавчої влади, міністр фінансів намагається перекласти на інші плечі?” – підкреслює депутат.
Вона повідомляє, що це відбувається тоді, коли проблема стає очевидною і викликає обурення суспільства.
“При цьому безглузді, а іноді і шкідливі пропозиції “горедрайвера реформ” завжди подаються суспільству як турбота про забезпечення його прав і свобод. Це вже точно перекладання проблеми з хворої голови на здорову і чистий популізм”, – підсумувала вона.

Довідка Finance.ua

  • 17 січня Кабінет Міністрів схвалив законопроект, яким Раді пропонується забезпечити рівні умови платників податків в ході відшкодування ПДВ за заявками, поданими до лютого 2016 року, за якими, однак, до січня 2017 року ПДВ не було відшкодовано.
  • Метою законопроекту є забезпечення рівних умов платників податків під час застосування положень Кодексу з питань відшкодування сум податку на додану вартість з державного бюджету за заявками, які включені в тимчасовий реєстр.
  • У проекті закону наголошується, що в разі наявності у платника податків податкового боргу бюджетному відшкодуванню підлягає сума, яка буде зменшена на суму такого податкового боргу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас