Латвійський ABLV Bank, який у США звинувачують у відмиванні грошей, зосередиться на управлінні активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвійський ABLV Bank, який у США звинувачують у відмиванні грошей, зосередиться на управлінні активами

Фондовий ринок
716
Латвійський ABLV Bank, який влада США звинуватила у відмиванні грошей, вирішив змінити модель бізнесу, зосередившись на управлінні активами, повідомив заступник голови правління банку Вадим Рейнфельд на прес-конференції в четвер.
“Зараз ми працюємо з іноземними клієнтами в двох напрямках: послуги міжнародних рахунків і управління активами, причому в кожній категорії різні клієнти. Бізнес високого ризику пов’язаний з розрахунковими послугами, які ми плануємо значно скоротити, а в майбутньому зосередимося на управлінні активами, в якому банк має дуже великий досвід”, – сказав В.Рейнфельд.
Банк в середньостроковій перспективі планує дати пояснення Мережі по боротьбі з фінансовими злочинами (FinCEN) Мінфіну США.
ABLV Bank найближчим часом також планує провести позачерговий незалежний аудит, переглянути питання корпоративного управління і модель прийняття рішень. “Виконанням цієї роботи зайняті понад 100 осіб, а в інфраструктуру, яка перевіряє клієнтів і операції, ми вклали майже 20 млн євро”, – зазначив заступник голови правління.
У свою чергу голова правління банку Ернест Берніс заявив на прес-конференції, що ABLV Bank готовий до скасування обмежень на платежі.
Банку, за його словами, вдалося продати значну частину свого портфеля цінних паперів, створивши тим самим значні резерви вільних грошових коштів. Показник достатності капіталу банку становить 21,6% при мінімальній вимозі 13,75%, показник ліквідності – 78,5% при необхідних 55%. Е.Берніс додав, що кредитний портфель ABLV Bank близький до 1 млрд євро.
Банк розробив план подальших дій і очікує рішення Комісії з ринку фінансів і капіталу (КРФК). “Ми робимо все, щоб забезпечити стабільність банку і відновити платежі”, – заявив Е.Берніс.
За його словами, ABLV Bank весь тиждень продає цінні папери зі свого портфеля. До теперішнього часу продана приблизно третина портфеля цінних паперів, обсяг якого становив 1 млрд євро.
На питання, навіщо ABLV Bank необхідна позику під заставу цінних паперів у Банку Латвії, якщо продаж цінних паперів проходить вдало, Е.Берніс відповів, що банк використовує всі можливості, щоб за короткий час отримати ресурси на стабілізацію своєї діяльності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас