Які держоргани можуть перевіряти бізнес всупереч мораторію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які держоргани можуть перевіряти бізнес всупереч мораторію

Казна та Політика
1247
Кабінет міністрів затвердив перелік контролюючих органів, які в 2018 році можуть проводити планові та позапланові перевірки бізнесу всупереч чинному мораторію. Про це повідомляється на урядовому порталі.
Згідно з рішенням Кабміну, під дію мораторію не підпадає Держпродспоживслужба і її територіальні органи (в частині ветеринарно-санітарного контролю, перевірок щодо дотримання санітарного законодавства, безпеки та якості харчових продуктів, законодавства про захист прав споживачів, нагляду в сфері карантину та захисту рослин).
Також уряд вивів з-під мораторію Державну фіскальну службу, Мінекології, Антимонопольний комітет, Держспецзв’язку, Держслужбу з лікарських засобів, Держгеонадр, Держгеокадастр, Нацкомісію, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, Накцоміссію з цінних паперів та фондового ринку, Державіаслужбу, Держаудитслужбу, Держекоінспекцію, частково – Держслужбу з надзвичайних ситуацій.
Нагадаємо, Верховна Рада, ухвалюючи держбюджет-2018, продовжила дію мораторію на перевірки малого і середнього бізнесу до 2019 року. Зміни до законодавства тоді прийняли з поправкою Мінекономіки про те, що держоргани можуть вийти з-під мораторію, якщо запровадять нову ризик-орієнтовану систему перевірок.
Раніше також повідомлялося, що держоргани мають можливість проводити позапланові перевірки. Правда, для цього необхідно отримати дозвіл Держрегуляторної служби. Можливість проводити позапланові перевірки залишається у держконтролера і в наступному році.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас